7 september 2019
15:00

Notvikens IK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Notvikens IK

På Skolvallen förlorar OAFF sina andra raka hemmanmatch, nu mot Notviken med 0-3 (0-1)
Första halvlek inleds trevande från båda håll och det dröjer ända till den 22 minuten innan första läget kommer då Notvikens Robert Lidhammar får skottläge inne i straffområdet men bollen går rakt till Felle. OAFF kommer minuten senare i ett anfall där Johannes Pekkari är på väg igenom och faller inne i straffomrrådet - STRAFF ropar hemmapubliken men domaren vinkar avvärjande. I den 30:e minuten kommer NIK:s Magnus Johansson i skottläge på ett inspel men Elias Ylipää hinner få fram ett ben och blockerar skottet. Minuten senare har Lidhammar ett vasst skott som går halvmetern utanför. När vi går mot halvtid kommer Notas i ett sista anfall där Jonatan Pantzare blir fri mot Felle och rullar in bollen mellan Felles ben till paussiffrorna 0-1 i en jämn halvlek med få målchanser.

Andra halvlek börjar med att Jesper Jakobsson i den 50:e minuten manövrerar sig tll ett bra skottläge, får på ett bra vänsterskott där Felle gör en lika fin räddning. I den 64:e minuten kommer Notviken in med en hög boll i vårt straffområde där Magnus Johansson nickar ner bollen till Jesper Jakobsson som drar på ett direktskott som Felle är på men bollen rullar in till 0-2. Detta mål blir knäckande för OA som inte förmår hota Notas backlinje utan Jesper Jakobsson kan i den 75:e minuten definitivt släcka matchen när han tar sig igenom i mitten och skjuter ett skott som Felle reflexräddar men returen går tillbaka till Jakobsson som lyckas få en fot på bollen som tar sig in i nät till 0-3. Minuten senare har Viktor Pettersson ett bra skott tätt utanför Felles högra stolpe. Sista kvarten blir avslagen och Notviken kan enkelt spela av matchen som slutar 0-3.

Sett över 90 minuter speglar siffrorna matchen. OAFF skapar inte en enda målchans förutom straffsituationen som luktade straff från läktaren sett. I OAFF går plusset i backlinjen till Elias Ylipää. På mittfältet hade vi det tufft att få igång något eget spel, plusset till Johan Svanlöv. Anfallsmässigt skapade vi inget trots att Adam vann många höjddueller och Borri såg pigg ut fick vi inte till några lägen.
Notviken hade en säker sista utpost i Filip Wennberg. I den stabila backlinjen går plusset till Lucas Lundqvist. På det starka mittfältet plussar vi för Viktor Pettersson och anfallsmässigt var Jesper Jakobsson lite osynlig i första men desto synligare i andra halvlek där hans två mål avgjorde matchen.
Domare Nikolaj Vikström dömde bra, straffsituationen har vi nämnt. Istället för att vifta med gula kort tog han ett samtal med spelarna och behövde inte plocka upp något gult på hela matchen.
Hörnor: 4-1, Gula kort: 0-0

Laget: Felle - Liam, Elias Y, Pellikka, Nisse - John (ut 85), Svanlöv (ut 85), Mäki (ut 70), Petri (ut 65) - Borri, Adam (ut 85)
Ers: Palo (in 65), Yassin (in 70), Jocke J (in 85), Johannes P (in 85), Joel O (in 85)